Der er ansat omkring 70 anstaltsbetjente i Kriminalforsorgen. For at blive anstaltsbetjent, skal man gennemføre anstaltsbetjentuddannelsen, som varer 2 år.
Uddannelsen består af både praktik og teori. Læs mere om uddannelsen nedenfor.
Alloriaqatigiitta – sammen går vi frem
Kriminalforsorgen i Grønland har to hovedopgaver. Vi fuldbyrder domme og vi forsøger at hjælpe og motivere indsatte og klienter sikkert til et liv uden kriminalitet. Vi hjælper hinanden med at løse opgaven og alle er vigtige for at arbejdet kan udføres.
Bliv anstaltsbetjent på 2 år
Du skal:
- Være fyldt 21 år
- Som minimum have folkeskolens afgangseksamen
Vi forventer at du:
- Er dobbeltsproget, eller har mod på at lære mere dansk/grønlandsk
- Har interesse for menneskers udvikling
- Er psykisk robust
- Er rolig og står fast under konflikter
- Er holdspiller
Når du søger optagelse på uddannelsen til anstaltsbetjent, bliver du tjekket i kriminalregistret. Kriminalforsorgen optager ikke personer med domme for alvorlig kriminalitet. I forbindelse med alle ansøgninger foretages der dog en konkret vurdering, hvor vi ser på omstændighederne.
Arbejdets indhold
Som anstaltsbetjent arbejder man med
- Kontrol og tilsynsopgaver
- Samtaler med indsatte
- Skriftlig sagsbehandling
- beskæftigelses- og fritidsaktiviteter med indsatte
Arbejdet indebærer skiftende arbejdstider i form af dag-, aften- og nattevagter. På nogle anstalter arbejdes der med døgnvagter.
Uddannelsen
Uddannelsen veksler mellem teori og praktik. I løbet af uddannelsen er der 2 skoleophold af 7 og 8 ugers varighed. Skoleopholdene foregår i Nuuk. På skoleopholdene undervises der bl.a. i
- Det sikkerhedsmæssige område
Konflikthåndtering, regler for magt- og sikringsmidler, skriftlig dokumentation, førstehjælp mm.
- Det kriminalforsorgsfaglige område
Varetagelse af daglige opgaver i anstalten, myndighedsudøvelse, konkret sagsbehandling i forhold til indsatte, Kriminalforsorgen som organisation, rettigheder og pligter.
- Det samfundsfaglige område
Kriminalforsorgens rolle i samfundet og samarbejdet med øvrige myndigheder, misbrug og behandlingsmuligheder, årsager til kriminalitet.
Praktikperioden afvikles 3 steder. Du tilknyttes en anstalt under din uddannelse og får her en praktikvejleder, der sammen med anstaltslederen sørger for, at du får lært alle de funktioner der kræves af en anstaltsbetjent. Derudover skal du have et praktikophold i en anden anstalt/anden by samt et praktikophold i Kriminalforsorgen i Frihed, der blandt andet arbejder med tilsyn og samfundstjeneste. Du skal derfor være parat til perioder med rejseaktivitet og tid væk fra familien, mens du uddanner dig.
Vilkår
Der ydes tiltrædelsesrejse, hvis du får ansættelse i en anden by end din hjemby. Der er mulighed for personalebolig i forbindelse med ansættelsen.
Du ansættes som tjenestemand på prøve. Efter endt uddannelse ansættes du som tjenestemand, med ret til pension. Under uddannelsen er grundlønnen kr. 21.833,50 om måneden. Hertil kommer tillæg for skiftende arbejdstider. Ved ansættelsen gives der særligt tillæg, hvis du har en erhvervsfaglig uddannelse.
Hvis du vil søge
Du skal udfylde et særligt ansøgningsskema. Skemaet downloades og sendes til: krfo@krfo.gl
Hvis din ansøgning kommer i betragtning vil du blive indkaldt til en prøve og et interview. Til prøven vurderer vi din refleksionsevne og din robusthed og vi taler med dig om din motivation for at blive anstaltsbetjent. Du vil blive vedledt nærmere inden prøven.
Download ansøgningsskema her: Ansøgningsskema
som word: Kriminalforsorgen ansøgning word