Som pårørende oplever man, at dommen påvirker hele familien. Man kan blive ramt af mange følelser og kan få brug for at tale med en medarbejder i Kriminalforsorgen om personen, som har fået en dom. Medarbejderne i Kriminalforsorgen har imidlertid tavshedspligt og må ikke tale med andre personer om klienters personlige forhold – faktisk må medarbejderne slet ikke oplyse, om den pågældende overhovedet er klient i Kriminalforsorgen. Så selv om det kan være vanskeligt at acceptere kan du ikke regne med at få oplysninger om dine pårørende fra Kriminalforsorgens personale.
Hvis du er i tvivl om, hvor dine pårørende befinder sig, kan du skrive til Kriminalforsorgens Hovedkontor. Hvis personen er indsat i én af vore anstalter, vil vi videregive dit brev, men du får ikke svar på, om brevet er udleveret.
Hvis du ønsker at besøge en indsat, skal du kontakte anstalten og søge om tilladelse. Du kan få afslag på besøgstilladelse, hvis anstalten vurderer, at det ikke er sikkerhedsmæssigt forsvarligt at give dig tilladelse til besøg, hvis du for eksempel er tidligere dømt for alvorlig kriminalitet.
Du har også mulighed for at sende breve eller pakker til dine pårørende, du skal dog være opmærksom på, at breve og pakker kan blive åbnet under overværelse af personalet og at der er en række ting, du ikke må sende ind i anstalten og som du heller ikke må have med til besøg.
Du må ikke have ting med til besøg, som ikke kan undersøges eller som det ikke er tilladt at have i anstalten. Det gælder for eksempel mobiltelefoner, våben, medicin, computere og lignende. Hvis du ønsker at give den indsatte penge, skal du give pengene til anstaltens personale. Du får selvfølgelig en kvittering.
Der gøres opmærksom på, at husorden er under revidering og forventes udsendt 1. august 2019. Hvis du har spørgsmål til hvilke regler der gælder for dig/din pårørende, så kontakt den enkelte anstalt.
Oplysninger om besøgstider med videre får du hos de enkelte anstalter: